dilluns, 27 de novembre del 2017

INFORMACIÓ

NECESSITAM BOTELLES D'AIGUA BUIDES DE 1'5 LITRES PER FER UN TALLER DE SEMBRAR LLETUGUES AMB LA MESTRA MAGDALENA, QUE ENGUANY ÉS L'ENCARREGADA DE L'HORT DE L'ESCOLA.



SI EN TENIU LES PODEU DUR A L'ESCOLA.

MOLTES GRÀCIES!.


AMBIENTS





AQUIL·LES, EL PUNTET.


N'AQUIL·LES JA TÉ CAP  PER RESGUARDAR-SE DE LA PLUJA ...


...ARA TAMBÉ POT PENSAR.

ANIVERSARI D'EN BERNAT.

EN BERNAT JA TÉ 3 ANYS!!!





AVUI TOCA FER LA SEVA CORONA, EN BERNAT HA TRIAT LA CARTOLINA PER FER QUE MÉS LI HA AGRADAT  I L'HA DECORAT AMB MOLT DE DETALLS. 




PER CELEBRA-LO ENS HA DUIT UNA COCA QUE HA ESTAT BONÍSSIMA!!! 




COM ERA MOLT GROSSA L'HEM COMPARTIT AMB TOTS ELS NINS I NINES D'INFANTIL!!!!


TOTS LI HEM CANTAT MOLTS D'ANYS I ELS QUE HEM VOLGUT ENS HEM PINTAT LA CARA.

MOLTS D'ANYS BERNAT!!!

dimarts, 21 de novembre del 2017

INFORMACIONS




RECORDAU DIVENDRES 24 DE NOVEMBRE SERÀ LA SESSIÓ DE FOTOS DE NADAL, PER AQUEST MOTIU NO TENDREM PSICO, NO SERÀ NECESSARI QUE ELS INFANTS VENGUIN AMB XANDALL O ROBA ESPORTIVA.



SI ENCARA NO HEU ENTREGAT EL PAPER DE LA SESSIÓ DE FOTOS LA DATA LÍMIT SERÀ DIVENDRES 24 A LES 9:00H.


dilluns, 20 de novembre del 2017

PSICOMOTRICITAT GRUIXADA


              ESTIMULACIÓ

La psicomotricitat es refereix al control del propi cos, bé al control de les cames, braços, cap i tronc (psicomotricitat gruixada) o al control de mans i dits (psicomotricitat fina)

Aquesta psicomotricitat anirà relacionada amb el nivell de maduració de l'infant, però a vegades és necessari exercitar-la per a ajudar a realitzar aquest desenvolupament.

Les activitats que aquí es proposen són senzilles i alhora s’haurien de presentar com un joc: deixem anar la nostra imaginació, inventem i creem històries i jocs on poder anar fent aquests exercicis, i molt millor si els feim amb altres nins i nines (germans, amics, etc.)

Hem de proposar jocs en equip i individuals, i sobretot, no oblidem els jocs populars!

No cal recordar que l’infant s’ha de sentir segur quan realitzi qualsevol exercici (a vegades massa protecció pot transmetre inseguretat) i que anirem proposant les activitats de menor dificultat a major dificultat, i sobretot anam a passar una estona divertida!

COORDINACIÓ DE LES CAMES I ELS PEUS:

  • Pujar i baixar escales: primer agafat a la barana i quan es senti segur, sol
  • Caminar de puntetes
  • Saltar amb els dos peus junts, caient sempre al mateix lloc: podem dibuixar un cercle, quadrat al terra o deixar-nos guiar per la mateixa rajola.
  • Caminar en línia recta mantenint l’equilibri: podem pintar un retxa al terra o poder simular que som equilibristes...
  • Caminar cap al darrera: com els crancs
  • Caminar sobre la vora de l’acera mantenint l’equilibri
  • Saltar rajola a rajola: som granotes
  • Caminar per rajoles com si fóssim fitxes de dames
  • Anar a peu coix: primer amb un i després amb l’altre.
  • Crear un circuit on s’hagin de fer diferents activitats: saltar, caminar, córrer ràpid, a poc a poc, anar de grapes...

  • Botar una pilota
  • Llançar i rebre un objecte (pilota) a un altre: amb les dues mans, després amb una mà (dreta i esquerra)
  • Jugar a la diana
  • Jugar a bitlles (“bolos”)


 
EXERCICIS PER DESENVOLUPAR LA PSICOMOTRICITAT QUE AFAVOREIXEN L’ADQUISICIÓ DE LA LATERALITAT.

    • Arrossegament amb patró creuat: de boca terrosa amb la panxa en contacte real a terra, arrossegar-se amb el braç dret i la cama esquerra empenyent cap endavant, mentre es mou simultàniament el braç esquerre i la cama dreta cap endavant suportant el pes del cos. Tot seguit s’utilitza el braç esquerre i la cama dreta per empènyer-se cap endavant, i de forma simultània es mou el braç dret i la cama esquerra cap endavant. Els ulls han d’anar mirant les mans i els braços que avancen .
    • Gatejar amb patró creuat: descansar sobre la mà esquerra i sobre el genoll dret mentre es mou la mà dreta i el genoll esquerre cap endavant. Tot seguit es descansa sobre la mà dreta i el genoll esquerre mentre es mou la mà esquerra i el genoll dret cap endavant. I torna a començar el procés. Els dits de les mans han d’estar junts i plans a terra. Els ulls han d’anar mirant les mans com avancen.
    • Braquiar amb patró creuat: balancejar-se per una escala horitzontal agafant el barrot de més endavant amb la mà esquerra mentre la mà dreta agafa el barrot que hi ha abans. Balancejar-se novament, la mà dreta avança i agafa el barrot que hi ha després mentre l’esquerre no es mou de lloc. Tornar a començar el procés. Els ulls han d’anar mirant les mans com avancen.
    • Rodolar: estirats a terra amb peus i genolls junts i els braços estirats al voltant del cap, es gira cap un costat i després cap l’altre.
    • Tombarelles: amb el cap a terra, tocant amb la barbeta el pit, mirar entre les cames estirades i avançar els peus cap les mans.
    • Caminar amb equilibri: caminar damunt d’un tauló de deu centímetres d’amplada aixecat vint centímetres de terra.
    • Caminar amb patró creuat tot assenyalant: mentre es camina, s’assenyala el peu esquerre amb el dit índex de la mà dreta tot creuant pel davant del cos. Tot seguit el dit índex de la mà esquerre assenyala el peu dret. Els ulls han d’anar mirant els dits com assenyalen.
    • Caminar amb patró creuat com un soldat: aixecar el braç dret recte i la cama Esquerra recta, mentre el braç esquerre es troba al costat del cos i la cama dreta és a terra.
    • Caminar amb patró creuat picant: picar la mà dreta en el genoll esquerre aixecat, baixar el genoll i la mà, aixecar el genoll dret i picar amb la mà esquerra. Els ulls han d’anar mirant les mans com piquen.
    • Altres exercicis: caminar cap endarrere, caminar de puntetes, caminar picant amb els peus fent soroll, caminar damunt d'una ratlla, caminar de talons, saltar amb els peus junts, saltar amb els peus separats, saltar amb el peu coix, córrer endavant, córrer endarrere, córrer de puntetes, desplaçar-se asseguts.

PSICOMOTRICITAT FINA

40 IDEES PER TREBALLAR L’ESTIMULACIÓ DE LA PSICOMOTRICITAT FINA


La psicomotricitat fina comprèn totes aquelles activitats realitzades per les criatures que necessiten una precisió, un alt nivell de coordinació visio-manual, una força controlada i una bona concentració; és a dir, que es treballen els moviments amb precisió realitzats per la mà, els dits, el canell, l’avantbraç i el braç.

Per treballar la motricitat fina moltes vegades utilitzem objectes quotidians, coses que els infants tenen molt a l’abast, per açò vos proposam una sèrie d’activitats lúdiques per exercitar-la.

  1. Fer collarets amb boles de fustes de diferents colors i grandàries o bé amb macarrons de cuinar. Enfilar en un pal rígid o en cordons.
  2. Omplir amb grans d’arròs canyetes: es pot enganxar la canyeta en una bola de plastilina i el fillet ha d’anar col·locant els grans d’arròs dintre de la canyeta.
  3. Modelar figures i formes amb plastilina, fang, pasta de sal, etc. Fer boles, fer xurros, esmicolar (es treballa molt la pinça, fer figures...)
  4. Amassar pasta de pa (fer coques, galletes...)
  5. Fer boletes amb paper de seda, de diari i fer un collage, omplir figures dibuixades en una paper amb llenties, arròs...
  6. Jugar amb xinxetes de colors fent seriacions
  7. Punxar dibuixos
  8. Omplir amb confeti una figura geomètrica o dibuixos
  9. Esbrinar objectes amb els ulls tapats (sols es pot tocar amb les mans!!!)
  10. Prémer amb força una pilota amb la mà
  11. Fer construccions amb blocs de fusta, plàstic, capses, pinces d’estendre roba...
  12. Obrir i tancar pots i botelles
  13. Recollir objectes petits (botons, fitxes, cigrons....) amb els dits i anar guardant-los a la mà.
  14. Passar pàgines d’un llibre d’una en una
  15. Esquinçar papers de diari, revistes...
  16. Esbrinar quins dits et toquen: tapar els ulls al infant, i passar una ploma per un dit i aquest a de dir quin dit hem tocat
  17. Aixafar bolletes de plastilina fent la pinça amb els dits
  18. Retallar amb les tisores, per exemple podem dibuixar una carretera en un full i el fillet ha de retallar pel mig; retallar dibuixos de revistes, propagandes ...
  19. Cosir amb agulles de plàstic o també es poden fer forats en un cartró i passar-hi un llapis, simulant que està cosint
  20. Dibuixar figures unint punts marcats.
  21. Fer puzles, encaixos
  22. Amagar objectes petits dins d’una bola de plastilina, dins una capsa gran amb farina (el fillet els ha de trobar cercant amb els dits)
  23. Agafar objectes petits amb pinces (botons, boles de cotó...)
  24. Prémer recipients de plàstic buits (per exemple de xampú) perquè surti aire i faci volar trossos de papers; fer carreres amb boles de cotó
  25. Arrugar paper i fer boles amb una mà i després amb l’altra
  26. Doblegar papers
  27. Fer trenes de llana
  28. Fer estampacions amb patata
  29. Jugar amb jocs de cartes
  30. Embotonar i desembotonar; cordar i descordar; obrir i tancar cremalleres
  31. Fer exercicis de mans: jugar a titelles de dits; fer la pinça amb el polze i índex; el polze va tocant un dit i després l’altre...
  32. Pintar amb els dits, tant en pla horitzontal com vertical
  33. Pintar dins una capsa: folrar una capsa (tipus capsa de camisa) amb un plàstic autoadhesiu de color i col·locar farina a dins. Aquesta capsa dóna peu a una gran quantitat d'activitats gràfiques (línies, figures, lletres, números…).
  34. Pintar amb pinzell, ceres, retoladors...
  35. Traslladar objectes petits d’un lloc a l’altre fent la pinça (sols amb el dit polze i índex)
  36. Fer moviments amb les mans: obrir i tanca les mans; dir adéu; fregar-se les mans; picar de mans; girar mans (palmell – dors) sobre la taula (primer una mà, després totes dues a la vegada, anar alternat les mans..)

  37. Fer moviments amb els dits: caminar sobre la taula amb dos dits; dir no amb el dit índex, moure per separat cada dit...
  38. Col·locar peces cada vegada més petites en espais determinats (dins d’un pot, apilant, dins una superfície plana, damunt una línia cada vegada més prima...)
  39. Enganxar gomets (lliurament, entre límits, dins d’espais delimitats, tapant creus, damunt línies...)
  40. Col·locar pinces d'estendre la roba a les vores d'una capsa de cartró o un altre recipient....




AFAVORIR L'AUTONOMIA.

A TRAVÉS D'AQUESTA PRESENTACIÓ TROBAREU RECOMANACIONS I PAUTES PER AFAVORIR L'AUTONOMIA DELS VOSTRES FILLS I FILLES. 





DIBUIX LLIURE

CADA DIMARTS APROFITAM EL DESDOBLAMENT DELS TALLERS DE LLENGUATGE DE LA MESTRA MARIA PER PRÀCTICAR EL DIBUX LLIURE AMB DIFERENTS TÈCNIQUES O ESTRIS.

 CERES

RETOLADORS
 
ESCUMA
 
AQUÍ TENIU UN ENLLAÇ INTERESSANT, PITJAU DAMUNT LA IMATGE.


http://site.blanquerna.url.edu/congres-d-estudiants/wp-content/uploads/2014/09/VIDALLER-MIRIAM.pdf



AQUIL·LES, EL PUNTET.

N'AQUIL·LES CONTINUA AGAFANT FORMA, JA TÉ ULLS PER MIRAR I OBSERVAR EL MÓN QUE ENS ENVOLTA

AMBIENTS






COM A NOVETAT A L'AMBIENT DE JUGAR I JUGAR HEM INTRODUÏT L'ESPAI DE FILAR PRIM ON TREBALLAREM LA MOTRICITAT FINA, EL DESENVOLUPAMENT OCULO-MANUAL, L'AUTONOMIA I REFORÇAREM LES MANETES A PARTIR DE JOCS PRÀCTICS AMB MATERIAL NO ESTRUCTURAT.






dilluns, 13 de novembre del 2017

ANIVERSARI D'EN JULIÀ

AVUI HEM CELEBRAT EL PRIMER ANIVERSARI DE LA NOSTRA CLASSE, DES DE QUE VA COMENÇAR EL CURS.



EN JULIAN JA TÉ 3 ANYETS!!!!!




EN JULIAN HA FET LA SEVA CORONA AMB L’AJUDA D’EN BERNAT I HA TRIAT MAQUILLATGE DE CARA PER CELEBRAR-LO AMB ELS SEUS COMPANYS I COMPANYES DE CLASSE.






PER ACABAR TOTS/ES LI HEM CANTAT MOLTES FELICITATS.



PER MOLTS D'ANYS JULIAN!!!!

AMBIENTS


LA SETMANA PASSADA APROFITANT EL COMENÇAMENT DEL MES DE NOVEMBRE HEM INICIAT LA LLIURE CIRCULACIÓ PELS AMBIENTS. 

ELS INFANTS AL LLARG DE LA SESSIÓ PODEN CANVIAR D'AMBIENT SEMPRE QUE QUEDI LLOC A L'AMBIENT QUE VOLEN ANAR. 

L'ADAPTACIÓ A AQUESTA NOVA ORGANITZACIÓ HA ANAT MOLT BÉ I ENS HA SORPRÈS MOLT GRATAMENT. 












GRÀCIES FAMÍLIES PER LES APORTACIONS QUE ANAM REBENT PER EL RACÓ DE DISFRESSES, ELS INFANTS ESTAN ENCANTATS.