divendres, 22 de maig del 2020

LLETRES AMB LA NATURA




La lectoescriptura es pot treballar de moltes maneres. Vos convidam a fer-ho d'una manera molt divertida amb els recursos que la natura ens aporta. Endavant artistes!

A infantil començam a treballar el llenguatge a partir de l'expressió oral i la consciència fonològica, per crear unes bases per després, en estar preparats, començar amb l'expressió escrita. 
Especialment, la lectoescriptura comença partint d'allò més significatiu per ells, com és el seu nom i relacionant algunes lletres del seu nom amb altres paraules que també la tenen. Ampliant així el bagatge fonològic i lèxic, i avançant en les diferents etapes d'escriptura. És important no forçar i que l'infant vagi avançant per aquestes etapes de manera natural i segons el seu ritme maduratiu. I sobretot, estar motivat en les propostes que s'ofereixin i que siguin significatives i properes. 











CONSELLS, PROPOSTES I IDEES: 

  • Fer 1 o algunes lletres de l'abecedari que coneixem/no coneixem i pensar com sonen o quines paraules la tenen. 
  • Fer la primera del nostre nom, del nom d'algú de la família, amic o amiga, mascota, objectes que coneguem, etc. 
  • Fer alguna/-es paraules curtes, ajuntant les lletres que hem creat.
  • Fer la lletra que ens agradi i cercar quines coses de casa nostra comencen per aquesta o la tenen. 
  • Podeu fer-ho damunt un espai obert (terra, ratjola, gespa, etc.) i fer-ne una foto; damunt un tros o capsa de cartró o un paper; etc. 
  • És important tenir cura de la natura i ser respectuosos, i que amb l'ús dels recursos naturals, aquesta no es vegi afectada. 

Vos recordam que aquestes només són algunes propostes o idees voluntàries. No fa falta fer-les totes, ni molt menys. Podeu deixar volar la vostra imaginació i recursos disponibles a casa per adaptar-ho així com millor vos vagi i vengui de gust. Totes les idees seran bones per compartir els uns amb els altres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada